søndag 4. oktober 2009

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkkenet har flere funksjoner enn noe annet rom i huset. Ikke bare er det stedet der vi lager mat. Det gjør i mange tilfeller også tjenste som oppholdsrom og spisestue.

I mange land er kjøkkenet blitt sentrum for hjemmeliv og huslige aktiviteter. Kjøkkenet er ikke lenger et avgrenset rom hvor en kun lager mat. Kjøkkenets innnreding og utseende har fått større betydinging.


Hjemmene i dag har ofte åpen planløsning der det er liten eller ingen forskjell eller avgrensning mellom bolignes forskjellige rom. Derfor har kjøkkenets innredning og utseende fått større betydning.
Valgene er uendelige og kjøkkenet er ofte motepreget i forhold til kjøkkentrend både når det gjelder kjøkken inredning og materialvalg ellers. Valgmulighetene er ikke lenger begrenset til fliser og blank maling for å lette rengjøringen. Kjøkkenet kan nå innredes med spesial blandede oveflater som rustfrie metaller, armert, sandblåst og etset glass. Fargerike treslag, laminater og slitesterk plast. Nye måter å behandle tradisjonelle materialer som skifer og treverk på, gjør dem mer motstandsdyktige mot dagens slitasje og den røffe behandlingen på kjøkkenet.
Enten du skal bygge et nytt kjøkken fra grunnen av, pusse opp et gammlet eller bygge om eksisterende kjøkken, bør du forberede deg godt, slik at du er sikker på hva du vil.
Neste innlegg: Planlegging....
Hilsen Lilli

1 kommentar:

  1. Så flotte bilder!! Kjøkkenet er virkelig husets hjerte og da er det jo viktig at det er gjennomført og herlig å oppholde seg i! Gleder meg veldig til å følge prosessen med ditt nye kjøkken:) Takk for koselig kommentar inne hos meg!

    Klem Lycheli

    SvarSlett