tirsdag 24. mai 2011

Bli med på en Total Makeover

Min kjære, impulsive, omtenksomme og inkluderende venninne og hennes familie skal pusse opp kjøkken og stue. Det er ikke snakk om en enkel oppussing, men rett og slett total makover:-)

Familien består av fire barn, 3 tenåringer og en som er litt mindre, pluss mor og far. Huset er gammelt, og bygget på slutten av 1800 tallet visst jeg ikke husker helt feil. Flere oppgraderinger gjennom årene har det blitt. Det siste året har familien har lagt ned mye arbeid i andre etasje for å rette opp skjeve gulv og vegger. Nå står en aldri så liten oppgradering av de to stuene i huset og kjøkkenet for tur. 

Her kommer bilder slik det ser ut nå - ekte bilder og ingen styling. Men tydelige spor på at her bor det en travel storfamilie.

Denne delen av den største stuen blir mest brukt, her står TV og godsofa, som nå er klar for utskiftning etter mange års hardt bruk. Nå er alt i stuen ryddet ut og arbeidet med å male tak, panelvegger, listverk og glasskarmer er startet.


Andre del av del av den store stuen. Den gamle sofaen og bordet er arv og skal beholdes.
Gutta på bilde er så flotte fra før - så de trenger ingen makeover:-)


Krok i den store stuen, med dobble glassdører inn til neste stue, som igjen fører inn til kjøkkenet. Den smalstripete tapeten skal beholdes. Panelen på veggen på venstre side skal males.


Den minste stuen er det rommet, utenom kjøkkenet, hvor det blir størst forandring. Bak veggen hvor pianoet står, skal de gamle tømmerveggene frem i dagens lys. Panelveggen skal erstattes med gips. Er spent på hvordan veggen ser ut, og er overbevist om at dette blir stilig, med gipsvegger som kontrast og rett lyssetting blir dette super flott. 


Den gamle ovnen skal fjernes og erstattes med ny. "Fake" murstein på brannmur skal bort og ny vedovn settes inn med tiden, når eierne har funnet den rette. Veggen fra brannmuren og bort i hjørnet - hele bredden på kjøkkenet - skal åpnes opp for å få inn mye lys og ekstra stor spiseplass. Og kansje en godstol ved vinduet til far i huset, når avisene skal leses. 


Kjøkkenet er solgt til noen som har bruk for det, nytt kjøkken i gammel/ny stil er bestillt, og like om hjørnet.


Til slutt skal det legges nytt rustikk en-stavs eikegulv i de to stuene og kjøkkenet for å få helhet. En stor oppgradering blir det, men overbevist om at dette blir kjempeflott. Jeg har vært så heldig å få et lite ord med i laget, og fått være med på noe av planleggingen, mens eierne selv har tatt de endelige beslutninger og alt arbeidet med bestilling av alt som skal til.

Vil du være med videre er det bare å henge på, for oppdateringer kommer på bloggen etterhvert.
Helt til alt er fiks ferdig:-)

Hilsen Lilli

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar