tirsdag 28. juni 2011

Tropenatt

Vi nyter en varm kveld på trappen, med utsikt over sjøen. Desverre ingen bilder..tomt for batteri.

En virkelig sjeldenhet på disse trakter, hvor vi hver morgen våkner og titter ut vinduet for å sjekke om det var akkurat i dag sommeren skulle begynne.....har blitt skuffet hver eneste morgen nå i noen uker, men sterk i troen på at snart kommer sommeren med sol og varme til oss også.


God natt.

Hilsen Lilli



fredag 24. juni 2011

En aldri så liten oppdatering

Her på Vestlandet har vi hatt noe som kan minne om litt sommer denne uken. Ihvertfall noen timer opphold og litt sol i dagene som har vært men den store varmen uteblir.

Dagene er blitt brukt til arbeid i hagen, ugresset eksploderer mildt sagt, og blir gigantsikt på et øyeblikk i dette været her.

I dag har jeg fått kommentar fra en av mine kollegaer på jobb, at nå var det på tide med en liten oppdatering av bloggen. Her kommer den Anne:-)

I huset som pusses opp, går det fremover. Dvs at det er faktisk så og si ferdig. Snekkerene har tatt med seg verktøyet sitt, og det er endelig mulighet for å rydde ting og tang på plass igjen.

I mellomtiden blir det bilder av et nesten ferdig kjøkken, slik det så ut tidligere i denne uken.


Bildet er fra "langveggen" hvor det er skap hele veien. For at det skulle bli et lite avbrekk, og for å unngå følelsen av en vegg stappet med kjøkkenskap fra gulv til tak. Har eierne valg å sette inn skap med sjalusi. I disse skapene skal brødrister, toastmaskin og andre duppedingser som brukes i hverdagen plasseres. I det ene skapet er det montert stikkkontakt, slik at det lett kan bruke brød risteren uten å flytte altfor mye på den. På veggen hvor grønnfargen fra det glade 90 årene viser, kommer det et dobbelt kjøleskap. En genial ide som erstatter kjølehjørnet.


Skuffeseksjon under kokeplaten som er ekstra bred og har fem kokesoner.


En liten del av frokostplassen, som har bardisk høyde og fungerer også som romskiller, for at rommet ikke skulle bli for stort.


Nisjen i tømmerveggen er ferdig. Her måtte vi virkelig legge hodene i bløt når vi ikke kunne bruke tømmeret med den gamle tapeten på. Løsningen ble at far i huset måtte til sjøen for å hente en av de gamle dørene fra naustet. Resultatet er kjempeflott, litt fargeforskjell, uten at det gjør noe. Ser for meg at det blir flott med glasshyller som skal romme eierinnens mange kunstglass.


Til slutt et bilde av nye ovnen som er montert. Snedden liten sak som ikke tar alt for mye plass.

Ha en flott fredag kveld og helg. Selv om det er sent på kveld, skal vi bort til eierne av nye kjøkkenet å stille inn kaffemaskinen. (Dårlige på bruksanvisning i huset der)

Hilsen Lilli



fredag 17. juni 2011

GOD HELG



Foto: BHG

Hilsen Lilli

torsdag 16. juni 2011

Cape Cod Summer house


Hovedhus












Gjestehus


Traditional home

Hilsen Lilli




tirsdag 14. juni 2011

Forsinket kjøkken

Fortvilelsen var stor på lørdag hos husfruen i oppussingshuset.

Da kom beskjeden fra kjøkkenleverandøren at deler av kjøkkenet blir desverre en uke forsinket.
Mesteparten av kjøkkenet og hvitevarer kom i dag, men en vesentlig del mangler fremdeles.


Bildet er fra Anemone WilleWåge sin interiørbok og minner om kjøkkenet som er bestillt. Men i kremfarge og med hele dører helt opp til taket. Samme disk, som skal brukes til frokostplass er tegnet inn for å dele rommet litt. Jakten på samme lamper er startet, dersom noen vet om noe som selger slike lamper mottas det med takk. Ellers får vi lage de selv, med lampeskjermer og ledning.

Hilsen Lilli




mandag 13. juni 2011

Bli med ombord

North Sea Shipping, et av rederiene her ute i Austevoll kan stolt vise frem sitt nye skip.
Båten heter North Sea Giant, og lever virkelig opp til navnet sitt, for den er gigantisk.

Jeg har vært så heldig å få være med på en del av fargevalget og materialer på innredningen ombord.
Eirene ønsket tidløse farger, som i tillegg skal være praktiske og slitesterk. Fikk utdelt en bunke med skinnprøver i forskjellige kvaliteter og farger, en stabel med farger på panel til veggen, flere valgt av gulv, og kataloger med møbler og innredning. Dette skulle settes sammen til et bra resultat.


Spent på vei ombord.

Broen, på størrelse med 2 middels store eneboliger i kvadrat. Ikke sikker men, jeg tror den var 550 kvadrat visst jeg ikke husker feil. Så mannskapet har god plass å boltre seg på.

Trapp opp til offisereslugarer og videre opp et dekk til broen. Alle gulvene på broen, offisereslugarene og korridorene har skipsgulv. Mannskapet er komt ombord, derfor ingen bilder fra offiserslugarene. Maskinsjefen's lugar gikk allerede under navnet leiligheten, noe som sier litt om størrelsen.

Resten av korridorene ser slik ut. Korridorene er forholdsvis smale, her har vi lagt en på kant langs gulvet som går litt opp på veggen, på den måten lurer vi øyet og korridoren ser mye bredere ut.
Verkstedet i Spania ble så begeistret for denne ideen, og skal adoptere den til andre båter de skal levere. Gøy:-)

En liten detalj i trappene.

Messa hvor alle måltider blir spist. Planen var å ha kunst på veggen som tok opp fargene i stolene, men valget endte på bilder fra Austevoll. Noe alle til slutt ble enig om at det ble skikkelig flott, og ikke minst kan utlandsk mannskap og klienter ombord se for en flott plass eirene av båten kommer fra.




Detalj fra gulvet i messa.

Detalj fra en av dagligstuene.

Visst du ikke vil sitte på lugaren din og se TV, kan du ta deg en tur på kino.

Skulle ønske jeg kunne hatt samme ordning hjemme. Levere klesvasken tirsdag og fredag. Det eneste jeg trengte var å merke klærne med navnet mitt og huske å tømme lommene.


For øyeblikket står heisen og med 9 dekk i høyden ble det litt løping i trappene.
Men for en båt, mektig imponert.


GRATULERE SÅ MASSE!

Hilsen Lilli



torsdag 9. juni 2011

Taket ferdig gipset

Nå er taket i den minste stuen og kjøkkenet ferdig gipset og sparklet.

Eletriker har vært og lagt opp til spotter i taket.
For å få en fin overgang mellom taket i den gamle delen av huset som er 280 høyt og taket i kjøkkenet som har vanlig standard høyde, ble det bygget en kasse rundt hele taket i den minste stuen.
tak og vegger males hvite og muren skal pusses. 



Et flott, lyst og romslig rom. I skrivende stund holder familien på å rydde ut resten av kjøkkenet. Slik at alt er klart til lørdag når parketten skal legges. 


Og til slutt et bilde de fleste sikkert kjenner til som har pusset opp hjemme.
Ikke den mest romantsike bordekking, men må man, så må man.


Bildet er fra den største stuen, som nå er ferdig malt og mangler bare nytt parkett gulv.

Nå er det av sted til min bror og svigerinne's hus, skal være barnevakt til hunden deres til i morgen.
En nydelig dame som heter Lexie, hun går for lille gullet her i huset, kansje ikke rette ordet på en hund som er rundt 40 kilo tung, men hun er bare "gullig".


Hilsen Lilli




Det går fremover

Ikke alltid like greit å bo midt oppe i alt oppussings arbeidet.
Da er det greit å vite at om noen uker er alt på plass. Virkelig noe å glede seg til.

Det går heldigvis fremover i huset, selv om det noen ganger seg ut som en aldri skal bli ferdig.


En bærevegg mellom minste stuen og kjøkken er revet ned, og for å unngå at andre etasje ikke skal begynne å sige er støtter satt opp, frem til bærebjelken er på plass. Rommet ble skikkelig flott, romslig er det ihvertfall blitt. Blir nok favorittplassen til familien når alt er komt på plass.


En aldri så liten kaffe pause midt opp i alt arbeidet.
Se hvor flott det blir med den gamle veggen til det hvite.


Nytt vindu er er skiftet ut, vindussprossen er tatt av for maling, og i morgen skal vinduet være ferdig malt. På fredag skal resten av kjøkkenet ned og lørdag starter arbeidet med å legge nytt gulv, slik at alt er klart til nye kjøkkenet kommer om en ukes tid.

Spennende:-)
Nå blir det grandis og fjord land mat på familien en stund fremover. men alt går når en vet at det er forbigående.

Ønsker dere alle en flott sommerdag
(Selv om det absolutt ikke er noe som minner om sommer her hos oss, men jeg har troen på at snart blir det bra)

Hilsen Lilli








onsdag 8. juni 2011

Porch

Eller overbygd terasse som det nok heter her hos oss.


Amerikanerene bygger tak over terassen for å kunne nyte varme dager i skyggen. Hvorfor har ikke vi her på Vestlandet tenkt på det også......Ikke for å holde varmen ute, men for å i det hele tatt å kunne nyte en sommerkveld uten å hente frem dunjakke og ullsokker.


Med varme under taket, kunne vi kost oss hver eneste dag og kveld, uten påvirkning av at det stupregner konstant, dag etter dag.


Hvor blir det av sommeren???? to dager med sol i helgen, ble nytt til fulle. Påsmurt høy solfaktor, bok under armen og en kopp kaffe balanserende på armlenet på solstolen, ble ikke dagene så verst.....så lenge jeg satt helt i ro lengst inne i en krok hvor nordavinden ikke klarte å komme til. 

Foto: kilde ukjent

Og nå er det snart midtsommer.

For de av dere som lurer på hvordan det går med oppussingen, kommer det nye bilder i morgen.

Ha en flott dag alle sammen.

Hilsen Lilli



onsdag 1. juni 2011


Litt inspirasjonsbilder i dag.
 I huset til familien som pusser opp er nå veggen mellom kjøkken og den minste stuen revet.  Det ble et fantastisk stort, flott og lyst rom. Gleder meg til det blir helt ferdig. Skal se om jeg får lagt inn noen bilder hvordan det ser ut hjemme hos de, med verktøy, støv, isolasjon og støtte søyler overalt. Ikke bare bare å pusse opp nei:-)


Fri i morgen, håååper solen titter frem til da. Hadde vært deilig med en fridag ute i solen.


Ha en flott fridag i moregn.

Hilsen Lilli