søndag 29. mai 2011

Se hva vi fant..

Tilbake til min veninnes oppussingsprosjekt.

Platene som dekket tømmerveggen er nå fjernet, vi var litt spente på hva som kom frem i dagens lys. Og jammen ble vi litt overrasket, for på veggen hadde det tidligere stått et vindu. Noe vi ikke hadde tenkt på.


En natt å sove på ny løsning...vi er blitt enig om at her prøver vi å lage en nisje med innfelt lys øverst i nisjen og glasshyller. Her skal det lages hyller til alle de flotte kunstglassene som eierinnen har.
Har stor tro på at det blir flott.

Tømmeret som var brukt til innfelling der hvor det en gang har vært et vindu, var tapetet med en gammel tapet. Den har sikkert vært nydelig i sin glanstid for mange, mange år tilbake i tid. Tanken var å bruke tømmerveggene med tapeten som bakvegg inne i nisjen, men det lar seg desverre ikke gjøre. (klin umulig å sage tømmeret i tynnere skiver, da det viste seg å være en del skjulte spiker inne i tømmeret)


Oppdatering kommer etterhvert, men først skal både jeg og fruen i total makover huset ha noen travle dager på jobb.

Ha en flott start på ny uke alle sammen.

Hilsen Lilli

lørdag 28. mai 2011

Regn, Regn

Uff, ikke mye som minner om forsommer, regn, regn og atter regn.

Ikke annet å gjøre enn å vaske litt inne, når det ikke er vær til å være ute.
I dag skal jeg oså ha meg en tur innom min venninne som pusser opp. Kunne tenkt meg å vært innom hver dag for å ta bilder, men det har jeg desverre ikke tid til. Derfor har eierne vært flinke å ta bilder for meg, slik at jeg kan vise de her på bloggen til dere som har interessere for fremgangen. (Sant Hildebjørg)

Foto: BHG

Ha en fin fin lørdag alle sammen.

Hilsen Lilli

onsdag 25. mai 2011

SOLROM

Solen klare nesten å stråle gjennom skyene i dag.
Bedre enn dagne som har vært med storm og regn.

Nydelige bilder i dag, der solen og lyset strømmer inn vinduene.
Stilig med lys lilla sofa var deg også:-)Foto: BHG

Ha en flott dag.

Hilsen Lilli

tirsdag 24. mai 2011

Bli med på en Total Makeover

Min kjære, impulsive, omtenksomme og inkluderende venninne og hennes familie skal pusse opp kjøkken og stue. Det er ikke snakk om en enkel oppussing, men rett og slett total makover:-)

Familien består av fire barn, 3 tenåringer og en som er litt mindre, pluss mor og far. Huset er gammelt, og bygget på slutten av 1800 tallet visst jeg ikke husker helt feil. Flere oppgraderinger gjennom årene har det blitt. Det siste året har familien har lagt ned mye arbeid i andre etasje for å rette opp skjeve gulv og vegger. Nå står en aldri så liten oppgradering av de to stuene i huset og kjøkkenet for tur. 

Her kommer bilder slik det ser ut nå - ekte bilder og ingen styling. Men tydelige spor på at her bor det en travel storfamilie.

Denne delen av den største stuen blir mest brukt, her står TV og godsofa, som nå er klar for utskiftning etter mange års hardt bruk. Nå er alt i stuen ryddet ut og arbeidet med å male tak, panelvegger, listverk og glasskarmer er startet.


Andre del av del av den store stuen. Den gamle sofaen og bordet er arv og skal beholdes.
Gutta på bilde er så flotte fra før - så de trenger ingen makeover:-)


Krok i den store stuen, med dobble glassdører inn til neste stue, som igjen fører inn til kjøkkenet. Den smalstripete tapeten skal beholdes. Panelen på veggen på venstre side skal males.


Den minste stuen er det rommet, utenom kjøkkenet, hvor det blir størst forandring. Bak veggen hvor pianoet står, skal de gamle tømmerveggene frem i dagens lys. Panelveggen skal erstattes med gips. Er spent på hvordan veggen ser ut, og er overbevist om at dette blir stilig, med gipsvegger som kontrast og rett lyssetting blir dette super flott. 


Den gamle ovnen skal fjernes og erstattes med ny. "Fake" murstein på brannmur skal bort og ny vedovn settes inn med tiden, når eierne har funnet den rette. Veggen fra brannmuren og bort i hjørnet - hele bredden på kjøkkenet - skal åpnes opp for å få inn mye lys og ekstra stor spiseplass. Og kansje en godstol ved vinduet til far i huset, når avisene skal leses. 


Kjøkkenet er solgt til noen som har bruk for det, nytt kjøkken i gammel/ny stil er bestillt, og like om hjørnet.


Til slutt skal det legges nytt rustikk en-stavs eikegulv i de to stuene og kjøkkenet for å få helhet. En stor oppgradering blir det, men overbevist om at dette blir kjempeflott. Jeg har vært så heldig å få et lite ord med i laget, og fått være med på noe av planleggingen, mens eierne selv har tatt de endelige beslutninger og alt arbeidet med bestilling av alt som skal til.

Vil du være med videre er det bare å henge på, for oppdateringer kommer på bloggen etterhvert.
Helt til alt er fiks ferdig:-)

Hilsen Lilli

mandag 23. mai 2011

Enna er det kaldt

Og ikke mye som minner om at sommeren er like om hjørnet.

Regn og vind avløser hverandre, får nesten litt høstfølelse av dette været her.

Derfor blir det et bilde i dag som lyser av sol og varme, og gir næring til drømmen om varmere dager.

Foto: BHG

Hilsen Lilli

lørdag 21. mai 2011

Så dere TV2 nyheter i kveld?

Vakker øy i havgapet søker familie.

Øya Møgster i kommunen her søker familie.
En unik sjanse for de som ønsker å prøve å realisere drømmen om å bo på landet.

For mer info kan du gå inn på Finn.no eller trykke på linken HER

Hilsen Lilli

torsdag 19. mai 2011

Kaldt

Har akkurat vært ute å klippet plenen.
Selv om solen titter frem er det jo kjempekaldt ute.

Hvor ble det av de varme dagene vi hadde i påsken?

Foto: BHG

I år har vi ufattelig mye løvetann i plenen. Kunne tenkt meg å støpt over hele greia, men så ombestemmer jeg meg etter at plenen er nyklippt, for da er det jo så pent igjen. Noen som har noen gode råd, hva jeg skal bruke for å få bort løvetannen, uten at gresset blir ødelagt?

Hilsen Lilli

onsdag 18. mai 2011

Halvors Hage

I Halvors hage  kan du sette sammen en personlig hagesteming med møbler fra Bohus og bli med i trekningen av et gavekort fra Bohus på 20.000 kr.

Trykker du på linken (Halvors hage) finner du mitt bidrag til hagestemning. Jeg ønsker meg nemlig akkurat en slik hagegruppe som dette:-)


Hadde vært kjempegøy å vinne hovedpremien, jeg vinner svært sjelden noe som helst, men prøver allikevel:-)

Hilsen Lilli


tirsdag 17. mai 2011

Gratulere med dagen alle sammen

Håper dere alle har hatt en flott nasjonaldag i dag.

Vi har feiret dagen sammen med alle innbyggerne på øya vår. I år var det vår del av bygda som var i 17-mai komitee. Da arrangerer vi middag og kaffe på samfunnshuset, musikkskolen står for underholdningen og til slutt avslutter vi dagen med leker for de miste på fotballbanen. Travelt men gøy.

Konfirmasjonen til minstemann er også vel overstått og deilig er det. Vi er en stor familie og i år var det kun vår sønn som skulle konfirmeres i familien. Derfor ble konfirmasjonen holdt på Bekkjarvik Gjestegiveri, og med stort og smått ble vi 70 gjester tilsammen som koste oss med mye god mat, sang og taler til konfirmanten.Noen bilder fra konfirmasjonen. Blomstene på bordet fikk jeg ide fra Bringen Blomster sin blogg, utrolig flotte var de og jeg måtte rett og slett skrive ut bilde fra bloggen hennes og ta med til vår lokale blomsterforhandler, med beskjed om at sånn vil jeg ha det:-)


Knalltøff kake, formet som en sammenlagt skjorte med slips og tørkle i lommen.


Mor og konfirmanten.


Rart å tenke på at dette var sistemann.
Konfirmanten var storfornøyd med dagen, og det tror jeg resten av gjengen også var.

Jobb i morgen, blir hardt etter noen dager fri.

Ha en flott 17-mai feiring videre. Nå står rømmegrøt og spekeskinke for tur her hjemme hos oss.

Hilsen Lilli

søndag 8. mai 2011

Ut på tur

Reiser til Oslo i kveld for noen dager på kurs i jobbsammenheng.

Egentlig kunne jeg tenke meg å være hjemme og nyte dette flotte været som er her på vestlandet for tiden. Men dette seminaret er flott å ta del i, reiser hvert år. Her treffer jeg mange som jobber med det samme som meg, alltid  lærerikt å utveksle erfaringer med andre, og ikke minst få nye bekjenskaper.
Kansje det blir noen bilder fra turen, etterhvert.

Foto: BHG

I mellom tiden poster jeg nok et flott utebilde, til jeg kommer tilbake på onsdag.
Da skal jeg ha fri noen dager, slik at alt blir på stell til konfirmasjonen søndag 15 mai.

Takk til alle som legger igjen meldinger, kikker innom dere senere:-)

See You!
Hilsen Lilli

fredag 6. mai 2011

God Helg

Foto:BHG

tirsdag 3. mai 2011

Trofast

Takk til alle dere flotte lesere som er innom bloggen min hver dag, selv om det ikke skjer noe fra denne fronten.Dagene fyker avgårde, og i tillegg til å nyte det fantastiske, flotte, varme, deilige, solfylte været (kunne sikkert funne på flere superlativer) har vi vært i bursdager og konfirmasjoner på rekke og rad.Bunaden er sydd ut..... nå er det slettes ikke ubehagelig å sitte over lengre tid. Og vi gleder oss til den 15 Mai som er minsten i huset sin konfirmasjonsdag.

Foto. To øverste bildene BHG, siste bilde: ukjent

I dag har jeg valgt hagearbeid fremfor trening. Busker som er blitt litt for store, eller frosten har tatt skal klippes og trimmes, og plenen må jammen meg klippes i dag også.

Ha en superflott tirsdag alle sammen.
Hilsen Lilli