søndag 28. februar 2010

Skulle vært...

...ute i dag for å nyte det flotte været. I stedet ble det til at jeg for det meste av dagen har vært inne og sydd på bunaden til eldstemann. Det blir ofte skippertak i helgene, men målet er å få sydd den ferdig til 17 Mai...

Men noen korte kaffepauser for å nyte solen i døråpningen mot hagen som ligger bak huset måtte jeg bare ta meg tid til...For en strålende dag det har vært i dag.

Ønsker dere alle en flott start på uken, både de som har begynnt på vinterferien og alle dere som skal på jobb også neste uke....slik som meg:-)

Hilsen Lilli

fredag 26. februar 2010

Keep It White and Brigt...

Fremdeles ligger snøen hvit og fin utenfor vinduet....Med dette ønskere jeg dere alle en flott helg, det er bare å innse at snøen blir nok liggende en stund til...


Hilsen Lilli

onsdag 24. februar 2010

Designer

Christine Lane Interiors en fantastisk flink designer. Designet hennes preges av rolige, komfortable og godt planlagte familievennlige hjem som kjennetegner hennes design og interiør.

Titt innom siden hennes... mye flotte inspirasjonsbilder. Her er noen bilder fra hennes design.
Vi holder på å snøe inne, snart ser vi ikke lenger over haugene med snø foran huset.
Jeg er glad jeg ikke er avhengig av bil for å komme meg på jobb for tiden.

Ha en fortsatt flott Onsdag.

Hilsen Lilli

søndag 21. februar 2010

Klokke på flyttefot

For en tid tilbake hengte jeg opp Howard klokken min på veggen mellom kjøkken og spiseplass.  Da jeg kjøpte klokken var det med tanke på at den skulle henge akkurat på denne plassen. Men det var noe som ikke helt stemte...og jeg var ikke helt fornøyd med resultatet.

Jeg har gått og sett på den en stund, og fundert på om jeg skulle flytte klokken, for å finne en plass hvor jeg kunne henge den opp.

Ikke enkelt å finne den rette plassen siden klokken er ganske stor med sine 1, 25 m i diameter.

Derfor er klokken i dag flyttet ut i gangen...Her synest jeg den kom mer til sin rett...

En ting er ihvertfall sikkert, nå kan ikke minstemann skylde på at han kom for sent til skolebussen, fordi han ikke visste at klokken var så mye....

Ønsker dere alle en flott søndag kveld.
Hilsen Lilli

onsdag 17. februar 2010

Vårlige farger på kjøkkenet

For min del synest jeg det er helt OK med snø ute....et greit alternativ til regn og slaps som vi er mest vant til her på Vestlandet på denne tiden av året.


Det blir lengre lyst for hver dag som går, og om morgenen når jeg går til jobb (som bare tar 5 min) kvittrer og synger småfuglene for full hals.


Da er det godt å vite at det snart er vår!

Hilsen Lilli

tirsdag 16. februar 2010

Rustikk Varme

Etter å ha lest... og finlest.... Maison Interiør blad på sengen i går kveld, kom jeg over en liten artikkel i bladet, som sier at den rustikke, varme interiørtrenden er på full fart tilbake. Dermed har også takbjelkene fått sin renessanse, både i loftsleiligheter og i andre typer rom.

Takbjelker kan være stilige i de rette miljøene, men ofte blir det til når noen snakker om at de har satt opp takbjelker, at jeg assosierer det med kjellerstuene fra de glade 80 tallet som vi ungdommer samlet oss i. Kalde rom med lavt under taket, vegg til vegg teppe på gulvet og mørk beisede takbjelker med tilhørende matchende tak -og gulvlister. Det var stilig den gang:-) eller...

Heldigvis har trendene utvilket seg. Du kan finne mye inspirasjon og bjelkene trenger ikke være tungt håndterlige heltre bjelker for å få den rette looken Nytt denne vinteren er at bjelkene fås i polyurethane. Som naturtro kopier av orginale eikebjelker med utskjæringer, arr og fargenyanser.


Bjelkene fra Deco Systems limes enkelt på plass og er hule innvendig, slik at man enkelt kan montere f.eks downlights og skjule ledninger.

Ha en flott tirsdag. Hilsen Lilli

mandag 15. februar 2010

Sweet Dreams

Klar for en tidlig kveld, etter en travel dag på jobb og direkte på bundaskurs etterpå.

Nå tror jeg at jeg rett og slett tusler meg i seng med siste utgave av Maison Interiør under armen. OL durer og går fra TV'ene i huset, men i kveld står jeg over....får heller oppdatere meg i morgen tidlig hvordan det gikk med våre langerenns helter :-)

Foto: Southern Living
God natt!

Hilsen fra Lilli

søndag 14. februar 2010

Gratulere med dagen..

Jeg skal være enig med Emmeline om at denne dagen er litt kjedelig med tanke på at tema på de forskjellige bloggene rundt omkring er bankers.  For i dag handler de fleste bloggene om det samme...morsdag..valentine og fastelaven.


Her hos meg intet unntak, jeg setter utolig stor pris på å få være mamma til 3 flotte gutter, og har ventet spent på en liten oppmerksomhet i dag. Frokost på sengen er det slutt på, ungdommgjengen sover til langt ut på dag, og derfor har jeg gått her litt i vakum og lurt på om de rett og slett har tatt feil av dagen...kansje de ikke husker hvilken dag det er i dag .... men gleden blir stor når minstemann som er på besøk hos mormor ringer og sier jeg må gå ut å sjekke i boden....Der står den flotteste tulipanbukett med min største favoritt Panda lakris stenger gjemt inn mellom blomstene.

Bildene er lånt hos Tricia Foley
Middag og nydelige hjemmelaget fastelavensboller etter oppskrift fra Trines Mektige Matblogg er fortært.

Nå nytes en lakris stang, mens jeg koser meg med å se innom alle de flotte bloggene deres.

Ønsker dere alle en flott dag.

Hilsen Lilli

onsdag 10. februar 2010

Martha Stewart's kjøkken

Jeg har alltid beundret Martha Stewart og det hun har fått til. Hun startet i det små, med lite penger å invistere, men med stort pågangsmot. I dag driver hun milliard forretningsimperiet Martha Stewart Omnimedia Inc. Et selskap som er toneangivende både innen livsstil og interiør i USA.

Kan tenke meg at den damen har det utrolig gøy på jobb...

I dag blir det bilder fra hennes stilige kjøkken. Legg merke til hjulene på kjøkkenøyen. Smart og elegant....


Ha en fortsatt flott kveld. Hilsen Lilli

mandag 8. februar 2010

Jeg har en plan for uteplassen

Men det går ikke så fort som jeg ofte kunne tenkt.

I fjor sommer bygget vi pergola over deler av uteplassen vår. Her vokser det en klematis og planen er at den skal voske fort..fort. og dekke til, slik at vi i sommermåndene har et grønt tak over hodet.

Foreløpig ser det slik ut, sommermøblene kom aldri inn under tak i år, forhåpentligvis har de tålt høst og vinter, og kan brukes til neste år også.

Nå er det bare for oss å stelle godt med klemtisen slik at den vokser seg stor og tett, og dekker pergolaen som på dette bilde her. 


Hilsen Lilli

søndag 7. februar 2010

7 ting dere ikke vet om meg:-)

Jeg har fått en award fra Elin som bor i Stockholm og har den flotte bloggen Villa Tallbacken hun er i full gang med å innrede sitt nye hus, ta gjerne en titt på hennes flott blogg.


Måtte tenke litt på denne utfordringen....hva i alle dager kan være av interesse for dere... derfor blir det 7 kansje uviktige ting fra meg.

1. Evig optimist, alt går bra til det motsatte er bevist.


2. Elsker å jobbe i hagen. Når det begynner å våres er jeg i full gang. Da sitter jeg å graver mellom blomster og busker, mens jeg filosoferer over livet.3. Er veldig hjemmekjær, borte bra men hjemme best. Men gjennom jobben min får jeg mulighet til å reise til mange spennende steder. I fjor på denne tiden satt jeg på Long Bar på Raffels Hotel i Singapore.

Her i denne baren var det Singapore Sling første gang ble komponert, smakte himmelsk, den var laget av friske bær, og jeg kan bare si det jenter... at dette var noe annet enn den vi får her hjemme i Norge full av kunstige tilsetninger. Skallet på peanøttene var det tradisjon at gjestene kaster på gulvet. Uansett hvor du så, var det fullt av peanøttskall utover hele gulvet. Snodig men sjarmerende.


4. Har vært barnevakt for et lite lam som ikke moren ville vite av. Det ble født på langfredag, og fikk dermed navnet Fredag. En artig skrue som fulgte oss like i hælene over alt hvor vi gikk.
5. Jeg er en person som liker å ha kontroll. Liker å ha oversikt over hva jeg skal gjøre frem i tid. Alt er helt flott, helt til min impulsive veninne ringer og sier at hun vil jeg skal være med ....Da blir jeg helt satt ut i et døgns tid, ordner på alle planene mine, og takket være min fantastiske gode vennine får jeg være med på mye morsomt.


Foto: Tusenfryd

6. Jeg har gjort noe jeg aldri noen gang trodde at jeg kom til å gjøre...Sydd Herrebunad til min mann og nå holder jeg på med bunad til eldste mann. Han ønsker seg nemlig en til 20 års dagen.


7. Tar gjerne et glass cognac til kaffen i ny og ne.


Det var 7 ting de fleste av dere ikke vet. Jeg velger å sende awarden videre til alle dere flotte damer som følger bloggen min, hadde vært hyggelig og få vite litt om dere også. :-) 

Ha en fortsatt flott søndag kveld.

Hilsen Lilli
torsdag 4. februar 2010

Favoritt farger

Jeg liker farger....men holder meg til de duse fargene i fargepaletten når jeg skal velge farge til en vegg. Mine favoritt farger på vegg, har ofte en nyans av grått og blått. Men er også glad i den bege fargen, og sommerlig gult.

Klassisk grå

Grå farge med en touch av blått, grønt og litt "mudderfarge"

Lys grå farge som endrer farge i forhold til lyset, noen ganger ser den isblå ut, i et annet lys går den over i grønt. Denne fargen har jeg stuen min akkurat nå.

Beige en tidløs og klassisk farge
Cafe au lait, en "sikker" farge som passer i de fleste rom
Til slutt en gylden gul farge med en touch av grønt i.

Hilsen Lilli

onsdag 3. februar 2010

Alene på Living

I går var det min tur å kjøre minstemann på skøyte trening på Slåtthaug isbane. Da er det full fart hjem fra jobb, samle alle barna som skal være med og så bærer det avgårde til fergen.

Mor er ikke så ivrig på skøyter akkurat, derfor leverer hun poden og resten av treningsgutta med et smil, og kjører sporens strek på shopping i 2 timer helt alene. For en lykke:-) Da kan jeg gjøre akkurat slik som jeg selv vil...ingen er med meg som kommentere med gjevne mellomrom, sånn som....skal du være her lenge??? 10 minutter senere kommer neste kommentar...har vi ikke sett nok nå??skal vi kansje gå??? 5 min senere....den var fiiiin, vi kjøper den..skal vi gå nå??...

Så mens poden svetter og trener, med stjerner i blikket om å kunne erstatte Bøkko en eller annen gang. Har mor vært å sett på fliser til kjøkkenet og etter det, nesten en hel time alene på Living.

Har vært på utkikk etter lampe over kjøkkenøya. Fant denne på Living fra In House til kr. 399. Ingenting å si på den prisen. Planen er å ha to slike over kjøkkenøyen slik som dere ser på bilde nendfor fra SIA. Men vi har bare et strømuttak i taket over øyen, derfor må  jeg snakke med eletriker før jeg går til innkjøp av lampene for å høre om de kan fikse saken og jeg kan få på plass to lamper på en strømbryter.Fant noen fliser jeg likte godt, de ligner litt på de populære "subway" flisene, men er i litt større størrelse, har litt struktur og er høyglanset, men uten fasettslipt kant som på subway flisene. Selvfølgelig var det lang bestillingstid så jeg må nok smøre meg med en god porsjon tolmodighet.
Uansett var det en flott dag, og alle kom hjem fornøyd og blid akkurat tildsnok til varm suppe og frustrete fruer.

Hilsen Lilli